· 

Gelukkig zijn door naar binnen te keren

Zelf geloof ik dat we in de kern we allemaal spirituele wezens zijn. Wezens die in een hele materiële wereld leven op dit moment. Maar waar gelukkig ook heel veel verandering gaande is. We ons veel bewuster worden van allerlei zaken. Er is zoveel mogelijk en het internet verbind ons met elkaar. Toch is dit nu weer een gekke periode waarin sommige mensen niet inzien hoe belangrijk corona is voor verdere verandering en ontwikkeling. Zelf probeer ik vooral die mensen en de negatieve energie die ze met zich meedragen te mijden. En hoe kun je dat dan het beste doen?

 

In jezelf keren. Beseffen dat alles wat je nodig  hebt in jezelf zit. Je focussen op jezelf en dingen doen die jou kracht geven. Het is mogelijk om ook in deze tijd heel erg gelukkig te zijn. Als je naar binnen gaat keren zal je zien dat je geen andere mensen nodig hebt om gelukkig te zijn. Natuurlijk heb je ze nodig om te kunnen overleven, maar niet voor geluk. En dat is waar het in deze tijd nog meer dan anders om draait, gelukkig kunnen zijn ondanks alles.

 

Ik geloof dat we allemaal een zijn. Doe je een ander pijn dan doe je eigenlijk jezelf pijn. Ik heb dit aan den lijve ondervonden eigenlijk mijn hele leven tot ongeveer het begin van mijn burn-out 2,5 jaar geleden. Ik was soms hard en kritisch naar anderen en wat heeft het me gebracht? Helemaal niks!

 

En nu? Nu mediteer ik, luister ik daarnaast veel muziek, wandel ik veel alleen in de natuur, heb het leuk met mezelf en hou ik van mezelf. Doordat ik geleerd heb naar binnen te keren.

 

Van jezelf houden, de mensen om je heen (ook al is het op afstand), de natuur en erin kunnen geloven dat jij, omdat je zo sterk bent, jezelf kunt opvangen als dat nodig is, maakt je een gelukkig mens. En we voeren allemaal een strijd, de een wat heftiger dan de ander maar voor niemand is dit leven altijd een pretje. Als je dit gaat in zien wordt het zo makkelijk om begrip voor anderen op te brengen en te bedenken wat ze beweegt.

 

En hoe lukt het dan om de balans te vinden tussen het verblijven in de spirituele wereld en in de aardse wereld? En niet te gaan zweven. Door je heel erg bewust te zijn dat die middenweg ontzettend belangrijk is. Even mediteren en dan weer even met je kind spelen bijvoorbeeld. Daar een goed ritme in zien te vinden. Je heel goed te beseffen dat we nu hier leven en het hiermee zullen moeten doen. Dat we hier niet voor niks gekomen zijn op aarde. Hoe fijn het ook is om in die binnenwereld te verblijven, dat is niet hoe het bedoeld is. Vergeet nooit de mensen om je heen, die jouw aandacht zo hard nodig hebben. 

 

Zoals ik het zie is het leven niet bedoeld als iets gemakkelijks, het is bedoeld om te leren. Dus wees nieuwsgierig, wees leergierig. En geniet! 

 

Veel liefs