· 

Gevangene van de mening van anderen

Rumag quote

 

Grappig maar waar, een quote van rumag heeft mij geïnspireerd dit blog te schrijven. En dan eigenlijk vooral alle reacties die Rumag er dan op krijgt.

 

De quote van Rumag: ‘Ik ben zo gevoelig, dat ik uitslag krijg van mensen die zichzelf hoogsensitief noemen’.

 

Veel HSP hebben veel moeite met dit grapje. En waarom dan eigenlijk zou je jezelf af kunnen vragen? Jij weet toch van jezelf welke uitdagingen je met jezelf hebt en nog belangijker, hoe je jouw HSP in kunt zetten om jouw doelen te bereiken. En als je dit nog niet weet dan hoop ik dat je hier achter gaat komen. En het op die manier in jouw leven kunt integreren zodat je er meer positiefs dan negatiefs uit kunt halen.

 

Elkaar steunen

 

En dan het feit dat er dus inderdaad HSP zijn die er open over zijn. Als je echt HSP bent loop je daar natuurlijk niet mee te koop, zo zijn er een aantal deze mening toebedeeld. De reden dat er HSP zijn die er wel open over praten en schrijven is omdat zij hopen anderen ermee te kunnen helpen. Waar gaat het toch heen als we als HSP al allemaal over elkaar heen vallen. We zouden elkaar toch moeten steunen! Welk motief een ieder van ons dan ook heeft! Laten we elkaar vooral gewoon in onze waarde laten. De een is er wel open over, de ander niet. Eigenlijk ben ik bijna overal altijd open over en heb ik er in mijn leven nog weinig last van gehad. Oprechtheid wordt gewaardeerd. Natuurlijk zal dit bij mij voortkomen uit het feit dat ik ook redelijk extravert ben. Al heb ik mijn gevoelige kant natuurlijk altijd wel weggestopt. Maar ik was me er niet bewust van wat dit nou precies was en waar het vandaan kwam, dus dan kun je er ook niet open over zijn. Je kunt jezelf (en daarmee anderen natuurlijk ook) behoorlijk voor de gek houden. 

 

Maar ik heb er dan ook helemaal geen problemen mee om op zo’n quote te reageren en hier ook weer over in gesprek te gaan met mensen. Natuurlijk heb ik er zelf helemaal geen fluit aan maar wie weet kan ik er een ander nog wat nieuwe inzichten mee geven. 

 

Bekendheid bij niet HSP

 

En denk je soms ook gewoon in dat het inderdaad nog steeds een hoop vraagtekens bij anderen oproept en hoe kun je ervoor zorgen dat je wat van die vragen kunt beantwoorden. Dat kun je alleen doen door er open over te zijn. Juist door openheid kun je meer respect krijgen en kunnen anderen proberen te begrijpen wat er in jou omgaat. Wees blij dat er mensen zijn die open zijn en het zo juist allemaal een beetje meer bekendheid krijgt. Want eigenlijk vind ik het persoonlijk gewoon een heel goed teken dat Rumag hier nu mee komt. Het leeft dus wel. En is dat niet waar het om moet gaan?

 

En dan denk ik gelijk aan weer aan een volgende quote: "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win"

 

Geen slachtofferrol

 

En zolang jij jezelf respecteert, er op een goede en positieve manier mee omgaat en je vooral niet gek laat maken zullen anderen ook inzien dat jij respect verdiend. Niet omdat je in een slachtofferrol kruipt maar omdat je het belangrijk vindt dat anderen weten wat HSP is. Zowel de negatieve kanten ervan als de positieve. Ik ben ervan overtuigd dat als er hopelijk zoveel mogelijk HSP hun leven zo in kunnen richten dat de stress naar de achtergrond verdwijnt en de positieve aspecten ervan naar voren kunnen komen, we de wereld kunnen laten zien wat we allemaal in ons mars hebben! 

 

Jezelf zijn

 

Laten zien hoe creatief we zijn, hoeveel inlevingsvermogen we hebben, we intens blij kunnen worden van de kleinste dingen et cetera. En tot die tijd, blijf vooral jezelf. Pas je niet teveel aan omdat anderen dat willen. Zoek werk waar jij je ei in kwijt kunt en een partner die onvoorwaardelijk van je houdt. Neem het leven vooral niet constant serieus, dan maak je het ontzettend lastig voor jezelf. 

 

Veel liefs