· 

Laat je niet ontmoedigen door kritiek

Kritiek omzetten in strijdlust

 

In mijn vorige blog heb ik al geschreven dat je leven veranderd als je je mindset veranderd. En je gaat denken wat leert mij dit in plaats van waarom overkomt mij dit. Ook al maak je soms vervelende dingen mee en kunnen mensen je behoorlijk kwetsen. Want laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal gevoelens. Natuurlijk ben je er zelf bij en laat je je kwetsen maar je kunt dit helaas niet altijd voorkomen. Sommige mensen kunnen je zo onzeker maken. Vervolgens kun je het proberen om te zetten in iets positiefs. Kritiek omzetten in strijdlust in plaats van het je te laten belemmeren dat je bepaalde dingen doet.

 

Als je anders bent en een ander soort pad bewandeld dan gemiddeld zullen er altijd mensen zijn die dat niet begrijpen of je daar om veroordelen. En het is natuurlijk ook belangrijk om wel te luisteren naar de adviezen die mensen geven. Zeker mensen die dichtbij je staan, zij zullen vaak echt het beste met je voor hebben. Maar het is heel belangrijk dat je toch doet waar jij in gelooft. Je niet tegen te laten houden door angst maar door te zetten. Het is denk ik goed om een vechter te zijn en te strijden voor datgene waar je in gelooft. Ik stel me heel erg open en kwetsbaar op en ik kan me voorstellen dat dit vaak confronterend is voor mensen. Maar het is wel mijn leven en mijn keuze. Ieder heeft zijn of haar eigen proces en dat kun je diegene niet ontnemen omdat jij het er niet mee eens bent. 

 

Agree to disagree

 

Als het mensen betreft waar je wel graag goed contact mee wil houden kun je ook overeenkomen om geen overstemming te hebben. Agree to disagree en allebei verder met je leven. En wellicht kom je ooit nog wel tot overeenstemming en zit je later allebei in een fase in je leven waar je meer overeenkomsten hebt en meer empathie naar elkaar kunt tonen.

 

Hogere zelf

 

En het maakt echt niet uit dat er mensen zijn die jouw waarde (nog) niet (helemaal) zien. Ieder mens heeft in mijn ogen een hoger zelf. Je hogere zelf is wie jij werkelijk bent. En alleen jij kunt echt weten hoe mooi die persoon is. Je hebt niemand iets te bewijzen behalve jezelf. Als jij weet dat je er alles aan doet een goed mens te zijn en er het beste van te maken is het goed. 

 

Veel liefs