· 

Je oogst wat je zaait

Gunnen

 

Als je een groot hart hebt is het lastig te begrijpen waarom anderen naar en hard uit de hoek kunnen komen en weinig inlevings-vermogen lijken te hebben. En het lijkt alsof ze je dingen niet gunnen. Als je zelf iedereen alles gunt is het heel moeilijk je in te denken waar dit vandaan komt. Dit komt bij mensen natuurlijk voort uit onvrede met zichzelf en hun eigen leven maar dit wil niet zeggen dat het je geen pijn kan doen. Wat mij heel erg helpt is om te denken dat deze mensen ook nog in een proces zitten. En uiteindelijk is dat natuurlijk ook zo, innerlijke vrijheid en geluk kun je alleen ervaren als je ook goed bent voor anderen.

 

Positieve mindset 

 

Vanaf het moment dat ik mijn mindset heb veranderd en veel bewuster ben geworden is mijn leven veranderd. Je oogst wat je zaait. Positieve gedachten en emoties leiden tot goede uitkomsten en negatieve gedachten en emoties tot negatieve uitkomsten. Het lijkt allemaal zo voor de hand liggend en toch komt een negatieve gedachte snel op en is een negatieve uitspraak zo gedaan. Pas als je je echt bewust bent van alles wat je denkt en waarom en wat je zegt en waarom kun je hier verandering in brengen. Pas als je echt de omslag maakt in je denken kun je een bevredigender leven leiden. Dat je in elke situatie kunt denken wat leert mij dit in plaats van waarom overkomt mij dit.

 

Roddelen

 

Ik heb me er zelf ook schuldig aan gemaakt, praten om het praten. Om maar geen ongemakkelijke stiltes te laten vallen. Iedereen praat weleens over een ander maar het maakt natuurlijk wel een verschil op welke manier je dat doet. Uiteindelijk geeft het je nooit een goed gevoel als je anderen naar beneden haalt en sterke personen hebben hier ook helemaal geen behoefte aan. Sterke personen halen juist het beste in anderen naar boven.

 

Bewuster leven 

 

Sinds ik me bezig houdt met bewuster leven gaat het beter met me en ik denk dat dit voor veel mensen geldt of kan gelden. Het helpt mij echt mezelf en mijn omgeving beter te begrijpen en helpen.

 

Liefs Selma