· 

Leren mediteren

 

Frequentie verhogen

 

Woensdag avond ben ik begonnen met de cursus leren mediteren bij het boeddhistisch centrum Haaglanden in Den Haag. We hebben twee keer een kwartier gemediteerd en de eerste keer was lastig, ik was alleen maar aan het gapen en voelde me heel erg ongemakkelijk. Dit geeft een proces aan waarin je jezelf weer gaat voelen en tegenkomen.

 

De tweede keer ging het vrij goed. Door de eerste meditatie is mijn frequentie waarschijnlijk omhoog gegaan en zijn in mijn lichaam dingen in gang gezet. Voor de mensen die dit nog niet weten je trillingsfrequentie wordt bepaald door verschillende elementen. Alles bestaat uit energie, je lichaam, geest, emoties en dergelijke. Doordat je je frequentie verhoogt ontwikkel je je persoonlijke kracht en intuïtie. Ik kon me de tweede keer dus veel beter focussen en kwam echt tot mezelf. Tussen het mediteren door hebben we nog wat informatie gekregen over het centrum en over het boeddhisme zelf dat ook super interessant was allemaal.

 

Kalmerend effect 

 

De afgelopen jaren heb ik al redelijk goed geleerd om mijn geest te kalmeren, dus op zich gaat ook het oefenen me tot nu toe vrij goed af. Ik heb na woensdag avond thuis nog twee keer geoefend. Ik heb een meditatie kussen gekocht en ben op zolder gaan zitten met mijn wierrook en kaarsjes. Als je dit jaren geleden tegen me gezegd zou hebben zou ik je hebben uitgelachen maar nu geeft het me zoveel rust en het voelt heel goed. Ik ben er nu echt klaar voor en alles komt toch pas op het moment dat je er echt klaar voor bent in het leven.

 

Boeddhisme 

 

Ik vind het boeddhisme heel erg fascinerend en ik merk dat het me in de korte periode dat ik ermee bezig ben al heeft veranderd. Ik probeer nog meer compassie op te brengen voor anderen en echt mijn ego aan de kant te zetten. We zijn vaak te trots om bijvoorbeeld onze fouten toe te geven en ons echt open te stellen naar onze geliefden. En ook angst is onderdeel van het ego. Angst om gekwetst te worden als je je echt open stelt. Maar die angst gaat van jou echt geen beter mens maken en maakt je ook zeker niet gelukkiger. En het besef dat we eigenlijk allemaal hetzelfde doel hebben in het leven. We willen allemaal gelukkig zijn en niemand wil lijden. Ook dat helpt mij heel erg om meer compassie op te brengen voor anderen.

 

Als je het ego steeds meer los gaat laten kun je steeds meer innerlijke vrijheid en geluk ervaren. Veel mensen zijn constant op zoek naar dat geluk maar zoeken het buiten zichzelf, in materiele zaken bijvoorbeeld. Maar echt geluk zit in jezelf en daar heb je niks en niemand bij nodig. 

 

Veel liefs