· 

Kwetsbaarheid

‘Kwetsbaarheid verbindt ons en perfectie verwijdert ons in contact met de ander’

 

Kwetsbaar opstellen

 

Je kwetsbaar opstellen is echt het engste dat er is, je kunt dan namelijk heel makkelijk gekwetst worden. Als je het echter nooit doet dan zul je ook nooit echt diepgang in een gesprek vinden. En je ook nooit echt verbonden voelen met iemand.

 

Koetjes en kalfjes

 

Je hoeft het niet constant over gevoelens te hebben maar je wilt ook niet met iemand afspreken en het alleen maar over koetjes en kalfjes hebben. Althans veel hsp's vinden dat niet fijn. Voor ons is het belangrijk om mensen om ons heen te verzamelen waar je van weet dat je er echt op kunt bouwen. Die niet alleen in goede tijden bij ons zijn maar ook in slechte tijden waarin je soms een donkere kant van jezelf laat zien.  

 

Open stellen

 

Gister lag ik weer op de tafel bij mijn kinesioloog. Ik vond het heel lastig om me open te stellen. Om te vertellen wat er echt leeft in mijn hart en mijn hoofd. Ieder van ons heeft een innerlijk kind in zich. Het blijft je hele leven bij je en onthoudt pijnlijke ervaringen die je je niet meer bewust herinnert. We hebben hier geprobeerd om met mijn innerlijke kind in contact te komen en zo blokkades op te kunnen heffen. Met wat aanmoediging lukt het me uiteindelijk om me helemaal open te stellen.

 

Geen domme vragen

 

Want net zoals er geen domme vragen bestaan, bestaan er ook geen gekke uitspraken als je het hebt over jouw belevingswereld. Daar is namelijk niks gek want het is jouw beleving. Het hele probleem is dat we ons zo vaak helemaal loskoppelen van ons gevoel. Veel wegstoppen is heel makkelijk op de korte termijn. Op de lange termijn lopen veel mensen echter tegen problemen aan, zoals ik in een eerder blog al heb beschreven. Of je krijgt misschien niet echt een probleem maar zult ook niet je leven ten volle kunnen leven. Je leven is echt veel leuker als je dat masker afzet. Je zult zeker ook gekwetst worden maar je zult ook merken dat mensen zich naar jou toe veel makkelijker open stellen. Dat is wat ik sinds mijn blog bijna dagelijks ondervind.

 

Masker

 

‘In a world where everyone wears a mask, its a privilege to see a soul’

 

Veel liefs