· 

Balans

Onrust

 

Op drie juli schreef ik mijn eerste blog en inmiddels zijn we bijna vijf weken verder. Ik denk dat veel hsp's iets nodig hebben om aan vast te houden. Met de onrust in je hoofd kun je natuurlijk op verschillende manieren omgaan, door te sporten, te mediteren en dergelijke.

 

Robots

 

Feit is dat ik deze maatschappij gewoon niet zo goed snap. Dat had ik jaren geleden al als ik weer eens als een sardientje in de tram stond of wanneer ik aan het wachten was op de trein op het centraal station. Waar zijn we nou toch met zijn allen mee bezig dacht ik dan. De een nog gejaagder en gestrester dan de ander. Is dat dan het leven? We lijken wel robots. Natuurlijk werken we om geld te verdienen en om in de weekenden en vakanties onze rust te kunnen pakken en leuke dingen te kunnen doen. Maar ook de tijd buiten de weekenden en vakanties moet op een zo prettig mogelijke manier kunnen worden doorgebracht denk ik. 

  

Mobieltjes

 

En dan natuurlijk die mobiele telefoons. Ik doe er net zo hard aan mee hoor, al probeer ik hier ook echt meer balans in te vinden en gaat dit de laatste week echt goed. Niet meer dagelijks op social media kijken en niet de hele dag door whatsappen. Dit geeft zoveel onrust, natuurlijk kan de een er beter tegen dan de ander maar ik hoor steeds meer dat het zo lekker is om dat ding even uit te zetten. Voor ons als ouders is het soms wel heel makkelijk dat we onze kinderen even een filmpje kunnen laten kijken, maar het feit dat sommige kinderen uren naar zo’n schermpje staren lijkt me niet echt gezond. Die schermpjes zijn enorm verslavend. 

 

De oplossing voor mij

 

Ik zoek de natuur zoveel mogelijk op en we proberen zo vaak we kunnen een weekend weg te gaan. Gelukkig is mijn vriend een visser en kunnen we ook heel makkelijk ergens een tentje op zetten en een paar nachtjes aan de waterkant gaan zitten. Alleen daar kom ik al van tot rust en ik slaap altijd heerlijk in een tent. 

 

Gelijkgestemden trekken elkaar aan en er komen zulke mooie mensen op mijn pad dat ik echt het gevoel heb dat het universum me echt heel erg aan het helpen is. Natuurlijk sta ik er nu voor open en kom je veel sneller tot de kern bij mensen door ze ook bepaalde vragen te stellen, maar dat neemt niet weg dat het bijzonder is. In september ga ik naar de paranormale beurs en ik ben bezig met kinesiologie en reiki. Misschien ga ik zelf ook ooit nog wel een cursus reiki doen. Maar nu heb ik daar nog geen tijd voor en wil ik me gewoon op een relaxte manier gaan verdiepen in spiritualiteit, maar dan wel op een nuchtere manier. 

 

Veel liefs