· 

Corona-blog

Intensief

 

Tja hoe zal ik beginnen. Ik vond het best intensief de afgelopen tijd. Met een eigen bedrijf, een zoon die toe is aan de basisschool en het feit dat ik eigenlijk veel tijd nodig heb om op te laden. Fynn is enig kind en kan best pittig zijn omdat hij een sterke wil heeft. Hij vraagt dus veel aandacht en we kunnen behoorlijk botsen. Normaal kan ik vaak terugvallen op de opa's en oma's maar de eerste maanden was dit natuurlijk niet echt mogelijk. 

 

Overspoeld

 

Vooral de beginperiode vond ik mede daarom erg zwaar, we werden natuurlijk ook elke dag overspoeld met informatie. Alles wilde ik volgen, ik keek elke dag naar Jinek. Het journaal kijk ik nooit maar in die beginperiode heb ik het vaak aan gezet. In mijn hoofd ben ik er ontzettend veel mee bezig geweest.

 

En ook allerlei complottheorieën hebben de revue gepasseerd. Iedereen heeft wel dingen mee gemaakt in zijn of haar leven waardoor je soms een beetje het vertrouwen in de mensheid verliest. En dan ga je soms gekke dingen denken. Het is vooral belangrijk dat we ons gezonde verstand blijven gebruiken en ons gevoel volgen. Dat de overheid het beste met ons voor heeft. Dat ze fouten maken en dat er soms belangenverstrengeling voorkomt is niet meer dan logisch.

 

Voordelen

 

Maar om nog weer even terug te komen op die beginperiode, er zitten natuurlijk ook voordelen aan de hele situatie. Het was soms ook wel even lekker dat er wat minder moest. Etentjes, verjaardagen en dergelijke. Ik ben zo’n type als ik er eenmaal ben is het heel gezellig maar ik moet wel vaak een drempel over. Vooral als ik thuis lekker aan het relaxen ben. Dus alles heeft ook zeker zo zijn voordelen.

 

Bewuster leven 

 

Uiteindelijk heeft deze hele crisis onder aan de streep natuurlijk een hoop voordelen. Ik ben wel echt anders gaan kijken naar dingen. Ik ben vegetarisch gaan eten en probeer op andere gebieden ook veel bewuster om te gaan met het milieu. Minder de auto te pakken en dergelijke. Want hoe mooi waren die beelden waarop we te zien kregen hoe goed de natuur reageerde op minder uitlaatgassen. Als hsp’er word ik daar heel erg blij van. Want ik kan me behoorlijk zorgen maken over waar het met deze wereld heen gaat en hoe dat voor mijn zoontje zal zijn. Natuurlijk maken ook niet hsp’s zich zorgen maar vaak is dit toch op een ander niveau. Als ik zie hoe snel mijn man dingen los kan laten, dat is echt wonderbaarlijk.

 

Sterker

 

Ik heb 2,5 jaar geleden natuurlijk mijn burn-out gehad en heb geleerd me niet alles zo aan te trekken. En ik ben heel erg blij dat ik zo goed uit die periode ben gekomen en dat ik nu zoveel sterker in mijn schoenen sta. Ik weet niet hoe ik deze periode anders door was gekomen. Ik ben er pas in februari achter gekomen dat ik hoog sensitief ben, net op tijd zou je kunnen zeggen. Nu weet ik eindelijk waar alles vandaan komt en heb ik alles in deze moeilijke periode ook beter kunnen herleiden.

 

De wereld is mooi

 

Laten we er ondanks deze moeilijke periode iets moois van blijven maken met zijn allen. Laten we ons in elkaar blijven verplaatsen en elkaar helpen waar nodig. Ik heb al zoveel hulp gehad de afgelopen periode, van familie, mijn buurvrouw en ook van mede hsp's. De wereld is ondanks alles ook ontzettend mooi, laten we dat nooit vergeten!

 

 

Veel liefs